У РНБО радять Тимошенко мужньо брати борги на свої плечі

П'ятниця, 21 листопада 2008, 15:25

Заступник секретаря РНБО Степан Гавриш вважає, що Кабмін повинен мужньо взяти на себе відповідальність за газові борги.

Про це він сказав, відповідаючи на питання журналістів по завершенню РНБО в п’ятницю.

"Якщо це не борги уряду, то потрібно провести відповідний аудит, звірку цих боргів з "Росукренерго" і довести, що це борги "Росукренерго". Однак у мене немає ідеальної інформації з цього приводу, а розгляд цього питання свого часу на засіданні РНБО показав, що борги були створені цим урядом і в цей період", - зазначив Гавриш.

"Тому уряду не потрібно звинувачувати в боргах якісь інші компанії, а мужньо взяти на себе відповідальність", - додав заступник секретаря РНБО.

Він також висловив думку, що Кабмін повинен використовувати "чесні аргументи" під час переговорів з росіянами, зокрема щодо збільшення ціни на транзит російського газу, ціни на зберігання газу в українських підземних сховищах та оренди для Чорноморського флоту.

"Це мають бути чесні аргументи, які відстоюють національні інтереси України і не шкодять національним інтересам Росії", - заявив Гавриш.

Гавриш також припустив, що озвучена російськими ЗМІ ціна у 400 доларів не є остаточною і залишає можливість для переговорів.

"Думаю, прикінцевої ціни на газ ще не існує і варто дочекатися підписання додаткових протоколів до угоди. Але в будь-якому разі, ціна на газ, названа журналістами з Москви є надмірною для української економіки в умовах кризи і може мати непрогнозовані наслідки", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування