БЮТ побачив у НУ-НС роздвоєння особистості

П'ятниця, 21 листопада 2008, 15:44

Спікера Верховної Ради буде обрано до кінця цього року, вважають у Блоці Юлії Тимошенко і у НУ-НС.

"Якщо зараз не створять коаліцію і не оберуть спікера, то перед початком Нового року все одно буде новий голова парламенту, навіть "технічний". Тому що треба ухвалювати бюджет", - сказав депутат від БЮТ Сергій Міщенко.

За його словами, у цей час переговори в парламенті йдуть у двох напрямках - про створення коаліції у форматі БЮТ + НУ- НС + Блок Литвина й у складі Партії регіонів, Блока Литвина і НУ-НС.

"Зараз питання не в Литвині. Він готовий приєднатися до будь-якої з конфігурацій можливої коаліції. Питання в "Нашій Україні - Народній самообороні". Одна частина цієї фракції веде переговори з "регіоналами", інша частина - з нами (з БЮТ)", - сказав він.

Разом з тим, депутат від НУ-НС Павло Жебрівський вважає мінімальними шанси на створення коаліції у форматі БЮТ + НУ-НС + Блок Литвина.

"Або, все-таки, Партія регіонів і БЮТ домовляються й визначаються, чи буде така досить міцна коаліція. Коаліція між Партією регіонів і НУ-НС, я так розумію, неможлива. І є мала ймовірність коаліції між БЮТ і НУ-НС. Але вона з кожним разом менше", - сказав він у п'ятницю в ході "круглого столу" у Києві.

При цьому, Жебрівський висловив надію, що спікера буде обрано 2 грудня.

У свою чергу, Міщенко назвав розмови про створення коаліції за участі БЮТ і Партії регіонів "провокацією", спрямованою на відволікання уваги від переговорів і на зниження рейтингу БЮТ.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування