РНБО "повісила" земельну інстанцію на Тимошенко

П'ятниця, 21 листопада 2008, 15:45

Рада Нацбезпеки й оборони рекомендує уряду посилити статус Держкомітету з питань земельних ресурсів, перепідпорядкувавши його Кабінету міністрів як колегіальному органу.

Про відповідне рішення РНБО повідомив у п’ятницю перший заступник його секретаря Степан Гавриш.

За його словами, на переконання Радбезу, Держкомзем, підпорядкований на даний момент Міністерству екології, "не є незалежною державною установою" і потребує надання відповідного статусу.

Перепідпорядкування Держкомзему Кабміну, за словами Гавриша, дозволить посилити контроль уряду на ринку земельних відносин, оскільки роботу КМ на цьому етапі визнано недостатньою.

У зв’язку з цим, Рада нацбезпеки рекомендувала: розробити у місячний термін та затвердити в установленому порядку низку функцій щодо перепідпорядкування Держкомзему безпосередньо Кабміну та зміцнити кадровий склад керівництва центрального апарату комітету.

Крім того, РНБО рекомендувала сприяти якнайшвидшому зняттю мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, у тому числі, шляхом відповідної роботи у Верховній Раді з метою першочергового ухвалення законів про ринок землі та державний земельний кадастр, і прискорити ухвалення концепції розвитку земельних відносин на період із 2008 по 2015 рік.

Одночасно, рекомендовано прийняти рішення про прискорення інвентаризації земель і їх оцінки, а також встановлення меж земель державної та комунальної власності.

Водночас, на запитання, які кадрові зміни РНБО пропонує уряду зробити в Держкомземі, Гавриш відповів, що відповідні функції не належать до компетенції президента та РНБО.

"Сьогодні були дані доручення уряду терміново визначитися з відповідною кадровою політикою, були доручення генеральному прокурору, були названі конкретні факти несумісності певних кадрів з роботою на найвищих рівнях у цій сфері, і думаю, що найближчим часом ми отримаємо з цього приводу повну інформацію", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News