Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Катерину Ющенко нагородили за "правду про злочини"

П'ятниця, 21 листопада 2008, 20:28

Катерина Ющенко нагороджена медаллю Свободи Трумена-Рейгана, що запроваджена Фундацією пам’яті жертв комунізму.

Перша леді нагороджена "за внесок у поширення правди про Голодомор та інші злочини комунізму", повідомляє прес-служба Фонду "Україна 3000".

Від президента Фундації професора Лі Едвардса відзнаку прийняв посол України в США Олег Шампур.

Представляючи лауреата нагороди, Едвардс відзначив "багаторічну працю пані Ющенко, присвячену поширенню правдивої інформації про злочини комуністичного режиму, передусім про голод-геноцид в Україні 1932-1933 років".

На церемонії було зачитано вітальний лист від дружини президента США Лори Буш, яка, зокрема, відзначає: "Відданість пані Ющенко просуванню свободи в Україні надихає інші країни світу".

"75 років потому, як радянські комуністичні лідери замордували голодом мільйони українців, ця нація є знову вільною і суверенною", - йдеться в листі.

Лора Буш зазначила, що "сьогодні Україна – це модель демократичних перетворень, її репутація гартувалася в тому числі завдяки пані Ющенко".

У свою чергу, посол України виголосив звернення від Катерини Ющенко до керівництва Фундації, в якому вона "з вдячністю приймає цю високу нагороду, котрої свого часу удостоювалися Папа Іоанн Павло ІІ та Вацлав Гавел".

"Україна бореться, щоб подолати радянську спадщину. Ми реформуємо економічну систему, зруйновану неефективним соціалізмом. Ми відзначаємо 75-ту річницю Голодомору, вчиненого радянською владою штучного голоду, який забрав життя близько 10 мільйонів українців", - йдеться в листі Катерини Ющенко.

Серед інших лауреатів медалі Свободи 2008 року – заступник Державного секретаря США Пола Добрянські та американська журналістка Мідж Дектер.

Медаль Свободи Трумена-Рейгана щорічно вручається Фондом пам’яті жертв комунізму видатним борцям з комуністичною тиранією.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування