Буш і Обама написали Ющенку на одну тему

Субота, 22 листопада 2008, 09:36

Президент США Джордж Буш вшановує пам'ять українців, які загинули від голоду 1932-33 років, навмисно спричиненого сталінським режимом.

"Понад сім десятків років тому мільйони невинних українців були знищені голодом, коли сталінський режим навмисно спричинив руйнівний голод", - йдеться в посланні Буша до українського народу, оприлюдненому прес-службою президента України.

"З цієї нагоди я приєднуюсь до моїх американських співвітчизників у поминанні цього злочину проти людства", - зазначив Буш.

"Сьогодні, вільний народ України робить свій внесок у просування свободи у світі. Сполучені Штати пишаються тим, що можуть звати Україну своїм другом, і ми продовжимо тримати солідарність з її народом", - додав американський президент.

До Ющенка також надійшли листи від новообраного президента США Барака Обами та Вселенського патріарха Варфоломія І. У листах висловлено солідарність з українським народом, який згадує про жертв Великого Голоду.

Також до українського народу з висловленням солідарності звертаються керівники багатьох країн світу. Зокрема надійшли звернення від президента Ірландії, Лівану, Парагваю, Фінляндії, Чеської Республіки, Швейцарії, віце-президента Аргентинської Республіки, прем'єр-міністра Іспанії, міністра закордонних справ Австрії, державного секретаря у закордонних справах Співдружності Великої Британії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News