Ющенко вважає, що політики чогось навчилися

Субота, 22 листопада 2008, 10:39

Президент Віктор Ющенко вважає, що з часів помаранчевої революції політики навчилися вирішувати конфліктні ситуації в цивілізований спосіб.

У своєму зверненні до народу з нагоди Дня свободи Ющенко зазначив, що "революція - це завжди тільки початок".

"Гірко сьогодні визнавати, що ми змарнували багато часу й чимало можливостей", - цитує президента його прес-служба.

"Безумовно, в ці роки ми зіткнулися з багатьма викликами. Але жодного разу не відійшли від принципів демократії. Усі конфліктні ситуації ми навчилися вирішувати в цивілізований і виважений спосіб. З кожного випробування виходимо досвідченішими й сильнішими. Це теж великий здобуток помаранчевих днів", - вважає Ющенко.

Він висловив сподівання, "що й цього разу українські політики виявлять здатність мислити по-державному і поступляться амбіціями задля інтересів України".

Президент також відзначив, що цього року День Свободи збігся із Днем пам'яті жертв Голодомору. "Це глибоко символічно", - вважає він.

Разом з тим, колишні польові командири Майдану вважають, що головним досягненням помаранчевої революції стала більша свобода людини у суспільстві, яку так і не вдалося конвертувати у подальшу модернізацію влади та держави загалом.

Таку думку висловили Юрій Луценко, Микола Томенко, Володимир Філенко і Тарас Стецьків у коментарях для "Дзеркала тижня" напередодні четвертої річниці помаранчевої революції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News