Регіонали пропонують Тимошенко менше витрачати

Субота, 22 листопада 2008, 11:40

Україні для виходу з економічної кризи потрібно повністю відмовитися від практики загального підвищення грошових доходів населення без ув’язування зі зростанням продуктивності праці, розміром джерел їхніх виплат і можливостями товарного забезпечення.

Таку думку в статті для "Дзеркала тижня" висловили народні депутати від Партії регіонів Юхим Звягільський і Валентин Ландик.

"Всі проекти підвищення доходів, у тому числі ті, що намічені тарифними угодами всіх рівнів і колективними договорами між профспілками і роботодавцями, передбачати і здійснювати в міру зростання продуктивності праці. Будь-яка інша ідеологія — це повний і швидкий розлад вітчизняної економіки", — констатують депутати.

Крім того, на їхню думку, необхідно призупинити дію пільг і додаткових умов оплати праці державних службовців усіх рівнів і народних депутатів. Доцільно також обмежити співвідношення між мінімальними і максимальними розмірами заробітків працівників установ, організацій і підприємств.

Для пом’якшення і подолання кризи вони пропонують прийняти заходи щодо ліквідації негативного сальдо зовнішньої торгівлі товарами, заборони зростання імпорту і підтримки експорту.

З цією метою в рамках положень СОТ експерти пропонують переглянути ставки митних зборів на товари, що імпортуються, у бік збільшення і ввести систему квот на ввезення до України товарів, аналоги яких виробляються в Україні, а також заборонити кредитування будь-яких імпортних закупівель, виключаючи продовольчі товари, при їх дефіциті в Україні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News