Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни поскаржаться українській прокуратурі, що їх викрала СБУ

Неділя, 23 листопада 2008, 12:20

Представники російського руху "Наші", затримані в Києві в суботу, мають намір подати заяву в прокуратуру України.

Про це заявив "Інтерфаксу" керівник моніторингової групи руху в Південній Осетії Костянтин Голоскоков.

"Ми подамо заяву в українську прокуратуру з проханням перевірити діяльність співробітників Служби безпеки України на предмет наявності в ній ознак злочину, передбаченого статтею Кримінального кодексу "викрадання людей", - сказав Голоскоков.

Він повідомив, що разом з шістьма колегами був затриманий у суботу і звільнений пізно ввечері, активісти "Наших" залишалися затриманими більше восьми годин. Голоскоков підкреслив, що це "є грубим порушенням процесуального законодавства".

Він уточнив, що активісти руху були звільнені тільки після втручання в ситуацію депутата Держдуми РФ Сергія Маркова і українського депутата Юрія Мірошниченка, "який особисто вів переговори з керівництвом Служби безпеки України і посольством Росії".

Голоскоков підкреслив, що для проведення фотовиставки, присвяченої конфлікту навколо Південної Осетії, представники "Наших" подали "повідомлення в установленому порядку". "Заборонити нашу акцію міг тільки суд", - вважає він. За його словами, активісти "Наших" не мають наміру відмовлятися від проведення виставок на території України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування