Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Качинський чув російську мову під час обстрілу

Неділя, 23 листопада 2008, 20:53

Президент Польщі Лех Качинський вважає, що обстріл їх з президентом Грузії кортежу в зоні грузино-осетинського конфлікту є свідоцтвом того, що "не виконується угода Саркозі-Медведєва по припиненню вогню".

"Я чув, як з позицій, з яких вівся вогонь, не знаю прицільно чи в повітря, була чутна російська мова", - заявив Качинський у неділю на спільному брифінгу з грузинським колегою Михайлом Саакашвілі, передає Інтерфакс.

Відповідаючи на питання польського журналіста, чи не була ця стрілянина інсценуванням грузинської сторони, він сказав, що виключає це. "Давайте не говорити про казки, факт відбувся і він був зафіксований", - сказав президент Польщі.

У свою чергу, Саакашвілі запевнив на прес-конференції, що поїздкою в Ахалгорський район він не хотів ставити під загрозу життя президента Польщі.

Як заявив Саакашвілі, стрілянина, яку, за його словами, відкрили російські військовослужбовці на блокпосту, була "провокаційною". Глава Грузії зізнався, що не чекав такої реакції.

"Ми з президентом Польщі Лехом Качинським мали можливість побачити в 21 столітті створений самовільно російськими окупантами посеред Грузії кордон, і, мабуть, там не дуже були раді нашому приїзду", - сказав Саакашвілі.

За його словами, "це ще одне нагадування тим європейським політикам, які заявляють, що Росія виконала якусь частину угоди, якусь не виконала, але все повинно продовжуватися по-старому".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...