Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна ще не отримала від Газпрому повістку

Понеділок, 24 листопада 2008, 09:40

Україна не одержувала офіційного повідомлення від російського ВАТ "Газпром" про стягнення боргу за природний газ у судовому порядку.

Про це заявив міністр палива та енергетики України Юрій Продан у понеділок журналістам у Кабінеті міністрів, повідомляє УНІАН.

"Сьогодні прийшла інформація про те, що там буде судовий позов, але, проте, офіційних матеріалів не направлено", - сказав Продан.

Відповідаючи на запитання журналістів про існування боргу України перед "Газпромом" за поставки природного газу, міністр сказав:

"Є питання, але це поточні розрахунки, які у нас завжди були".

Як відомо, раніше заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв заявив, що "Газпром" підготував механізм судового впливу на Україну за несплату боргів за газ.

"У нас все підготовлено", - сказав він, додавши, що у разі потреби "механізм примусового повернення боргу буде запущений".

Крім того, президент РФ Дмитро Медведєв 23 листопада заявляв, що Росія готова у разі потреби примусити Україну повернути борг за газ через суд.

"Це будуть заходи в рамках адміністративного права, адміністративних повноважень [...] Це заходи, які визначив "Газпром" як постачальник і уряд РФ", - пояснив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування