ДАІ починає запускати відео порушень в Інтернет

Понеділок, 24 листопада 2008, 10:42

Водії Івано-Франківської області отримали можливість переглядати порушення, зафіксовані на камерах даїшників, у режимі онлайн.

Про це заявляють у центрі зв'язків із громадськістю УМВС у Івано-Франківській області, пише "Сегодня" з посиланням на УНІАН.

Для того щоб переглянути запис порушення, треба зайти на сайт www.dai.if.ua. На ньому будуть розміщуватися не звичайні фотографії, а відеоматеріали в реальному режимі.

За словами керівника УДАІ УМВС в Івано-Франківській області полковника міліції Михайла Кізимішина, таке нововведення допоможе уникнути будь-яких непорозумінь чи скарг на працівників ДАІ з боку водіїв, чиї порушення задокументували технічні засоби фото- й відеофіксації.

"Кожен із водіїв буде мати можливість зайти на цей сайт і власними очима переконатися в тому, яким чином і де він припустився правопорушення", - зазначив він.

Кізимішин повідомив, що на автодорогах області буде встановлено біля півсотні засобів фіксації, частина з них уже працює.

Вони встановлені, у першу чергу, у місцях найбільшої концентрації дорожньо-транспортних випадків і великих перехресть.

Також Державтоінспекція області зазначає, що протягом першого тижня дії нового законодавства щодо застосування жорстких штрафних санкцій до правопорушників, учасники дорожнього руху стали значно законослухнянішими й дисциплінованішими.

Відеоматеріали з зафіксованими порушеннями Правил дорожнього руху будуть зберігається на сайті УДАІ протягом 30 днів.

Цього часу достатньо, зазначають інспектори ДАІ, щоб сплатити штраф чи оскаржити дії дорожніх патрулів у тому випадку, якщо порушники не згодні з причиною складання адміністративного протоколу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування