У Ющенка зрозуміли, що з Росії йдуть політичні хвилі

Понеділок, 24 листопада 2008, 13:18

Ціна газу в $400 за тисячу кубометрів і перспектива судових позовів щодо боргів лежать у політичній площині, а в економічній йде нормальна робота між господарчими суб'єктами.

Про це в інтерв'ю журналістам заявив перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє Ліга.net.

Шлапак сподівається, що поточний борг "Нафтогазу", який складає більше $1,2 млрд., буде повернуто вчасно.

"Що стосується іншого - я боюся, там більше політики зараз, а не здорового глузду. Думаю, що ця політична хвиля - $400 (за тисячу кубометрів газу), судові суперечки - лежить у площині чисто політичній. А наскільки мені відомо, йде гарна ґрунтовна робота між господарчими суб'єктами. Сподіваюся, що вони між собою врегулюють", - сказав він.

Як відомо, 24 листопада "Газпром" повідомив, що підготував механізм судового впливу на Україну за несплату боргів за газ.

Раніше президент Російської Федерації дав розпорядження голові правління "Газпрому" Олексієві Міллеру стягнути борг за газ з України.

У свою чергу, Міллер повідомив президентові РФ, що український борг за російський газ складає $2,4 млрд.

Тим часом, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко наполягає на тому, що "Газпрому" за постачання газу заборгувала компанія "Росукренерго", і Україна до цих боргів відношення не має.


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News