Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС просить не газувати в політиці

Понеділок, 24 листопада 2008, 13:57

Для української сторони газові питання відносяться винятково до економічної категорії і не повинні переходити в політичну площину.

Про це в понеділок заявив прес-секретар МЗС України Василь Кирилич на брифінгу в понеділок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Для нас газ - це абсолютно і цілком економічна категорія. Я б не хотів, щоб газ ставав політичною категорією, а значить - ставав інструментом політичного тиску на іншу державу", - сказав Кирилич.

Він також підкреслив, що питанням узгодження всіх позицій по газовій темі повинні займатися відповідні господарські суб'єкти, що працюють у цій сфері.

Торкаючись питання приєднання України до ПДЧ, він зазначив, що міністерство закордонних справ не береться спрогнозувати, яку оцінку виконанню завдань щодо приєднання до ПДЧ буде дано Україні на засіданні Ради міністрів закордонних справ країн-членів НАТО в Брюсселі 2-3 грудня.

"Оцінку дає Рада міністрів закордонних справ країн-членів НАТО. Ми не можемо спрогнозувати оцінку, яку буде сформульовано", - сказав він.

За словами Кирилича, Україна представить на цьому засіданні свої напрацювання, які відображатимуть шлях, який вона пройшла від Бухарестського саміту, передає УНІАН.

"Власне, там і буде дана оцінка, наскільки було успішно виконано Україною завдання після Бухарестського саміту", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування