У Ющенка поклали відповідальність за майбутнє фіаско в НАТО на Тимошенко

Понеділок, 24 листопада 2008, 14:21

В секретаріаті президента наголошують, що поточна внутрішньополітична ситуація в Україні не сприяє тому, аби вже зараз члени Альянсу ухвалили рішення щодо ПДЧ.

Про це в понеділок заявив заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук, повідомляє прес-служба секретаріату.

За його словами, у поточній політичній ситуації українські політичні сили, на жаль, виявилися неготовими діяти спільно заради національних інтересів, надаючи перевагу вирішенню вузько політичних цілей.

Він також висловив жаль, що "уряд України не зміг правильно оцінити нові можливості, які виникли, і не спромігся зосередити зусилля на реалізації одного з ключових завдань та продовжити необхідні реформи, підкріплені відповідними ресурсами".

Гончарук також звернув увагу на позицію президента, яка полягає в тому, що рішення про надання ПДЧ не є фінальним рішенням про приєднання до Альянсу: останнє прийматиметься тоді, коли до нього будуть готові і Україна, і НАТО.

Водночас План дій щодо членства є лише одним з інструментів, який разом з іншими формами та механізмами взаємодії використовується НАТО для розвитку відносин з партнерами та їх підготовки до членства.

"Не виключено, що в процесі цієї роботи з'являться нові форми інтеграції до НАТО, адже й ПДЧ існує далеко не від початку створення Альянсу", - сказав він.

Гончарук зауважив, що Україна протягом тривалого часу практично діє в рамках Плану дій щодо членства, успішно виконуючи щорічні Цільові плани Україна-НАТО.

"Фактична відповідність вимогам і стандартам НАТО набагато сильніше впливає на вступ до Альянсу, ніж формальна наявність або відсутність ПДЧ", - переконаний Гончарук.

Він зауважив, що над виконанням завдань, визначених чинними документами Україна -НАТО, активно працювали всі українські уряди, незалежно від їх партійної приналежності.

"Тому немає сумнівів, що якою б не була конфігурація наступної урядової коаліції, роботу над досягненням євроатлантичних стандартів буде активно продовжено", - переконаний Гончарук.

"Ми чітко усвідомлюємо, що питання членства в НАТО є питанням забезпечення національної безпеки та державної незалежності України", - резюмував він.

У цьому контексті Гончарук висловився за те, щоб деполітизувати питання приєднання України до програми, яка давно практично виконується, а по багатьох напрямках уже виконана.

"Ми виходимо з того, що питання є надто важливим для національних інтересів України, аби зменшити його вагу й значення, дозволивши політичним силам розтягнути його по виборчих лозунгах та підмінити глибоку роботу з інформування суспільства щодо необхідності членства в Альянсі внутрішньопартійними інтересами й змаганням за голоси виборців", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...