Тимошенко скаржиться, що металурги її ігнорують

Понеділок, 24 листопада 2008, 14:53

Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє про невиконання металургійними підприємствами умов меморандуму з Кабінетом Міністрів у частині покупки ними коксового вугілля.

Про це вона сказала на нараді в Кабміні, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Прем'єр зазначила, що на сьогодні уряд виконує всі взяті на себе зобов'язання перед підприємствами, однак вони, у свою чергу, не повністю виконують умови домовленостей.

"Ми не бачимо, щоб сьогодні металургійні підприємства так, як і обіцяли, викупили коксове вугілля, у тому числі, за дуже заниженою ціною, яка була погоджена між підприємствами", - сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що необхідно розібратися із проблемою і зрозуміти, чому приватні власники підприємств не повною мірою виконують домовленості.

Як відомо, 10 листопада Кабмін, підприємства гірничо-металургійного комплексу й профспілки металургів і гірників домовилися про збереження обсягів виробництва, необхідних для недопущення масового звільнення робітників і скорочення заробітної плати на підприємствах.

Зокрема, метпідприємства зобов'язалися прийняти весь обсяг коксового вугілля і антрацитів, запропонований державними вуглевидобувними компаніями в листопаді-жовтні 2008 і 1 кварталі 2009 року з оплатою у відповідний період за цінами, адекватним кон'юнктурі цін на металопродукцію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування