У ЄЦ вже знають, що до кінця року буде новий спікер

Понеділок, 24 листопада 2008, 18:21

Голову Верховної Ради оберуть до кінця року, переконана народний депутат від ЄЦ Оксана Білозір.

"Найоптимальніший варіант для парламенту – це спікер, який не має політичних амбіцій. А таку людину віднайти у Верховній Раді вкрай важко. Проте на моє переконання, очолити парламент може політично спокійний Іван Плющ", - заявила вона у Львові, повідомляє сайт Єдиного центру.

"Єдиний нюанс, чи захоче сам Іван Плющ попрацювати на цій посаді кілька місяців, до проведення позачергових парламентських виборів?", - зазначила Білозір.

Депутат також повідомила, що найближчими тижнями у парламенті повинна консолідуватися частина депутатів і ухвалити рішення щодо антикризових заходів та законодавства щодо виборів.

Вона наголосила, що "проведення позачергових виборів до Верховної Ради можливе лише за згоди всіх парламентських політичних сил. БЮТ категорично відмовився від участі у виборах. Натомість ми вже 7 грудня могли б отримати результати цих виборів", - зазначила Білозір.

Щодо дати проведення позачергових парламентських виборів, то за прогнозами Оксани Білозір стартуватиме виборча кампанія в лютому, а самі вибори відбудуться навесні, орієнтовно у квітні 2009р.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування