Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько обережно дорікнув слідчому, який закрив справу екс-пасинка Фірташа

Вівторок, 25 листопада 2008, 10:55

Діям слідчого, який ухвалив рішення про закриття справи екс-пасинка Фірташа Сергія Калиновського, буде дана оцінка після закінчення розслідування.

Про це в інтерв'ю "Делу" заявив генпрокурор Олександр Медведько.

"Особисто я вважаю, що слідчий (який закрив справу) зробив неправильно. Але він є фігурою самостійною, і прокурор не має права йому наказувати", - сказав він.

"Коли закінчимо розслідування, дамо оцінку і діям слідчого в тому числі", - додав Медведько.

При цьому генпрокурор нагадав, що постанову про припинення справи скасувала прокуратура Києва.

"На думку прокурора міста, рішення про закриття кримінальної справи було передчасним, без урахування всіх обставин ДТП", - сказав він.

Медведько також зазначив, що про місцезнаходження Калиновського нічого невідомо.

Коментуючи справу керівника Департаменту спирту, алкоголю і тютюну в центральному апараті ДПА Ігоря Гончара, якого звинувачують в отриманні хабара, Медведько сказав:

"Порушено кримінальну справу за фактом одержання хабара в розмірі 20 тисяч доларів. Гончара було затримано, потім, з урахуванням стану його здоров'я, слідчий Генпрокуратури вирішив звільнити затриманого під заставу".

"Слідчий - процесуально самостійна фігура, має право самостійно вирішувати питання слідства. Він і відповідає за ухвалені рішення. Поки розслідування не доведено до кінця, але матеріали обов'язково будуть передані до суду", - додав він.

Як відомо, Гончар є батьком колишнього зятя президента Віктора Ющенка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...