Тимошенко просить усіх перемкнути швидкість, а не варитися в киселі

Вівторок, 25 листопада 2008, 11:23

Прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що розблокування процесу приватизації сприятиме мінімізації наслідків фінансової кризи.

Про це вона сказала на нараді з представниками паливно-енергетичного комплексу, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Сьогодні очевидно, що ми можемо повернутися до проектів чесної прозорої конкурентної приватизації... і це дасть можливість і надію Україні м'яко проходити фінансову кризу", - сказала вона.

Прем'єр підкреслила, що незважаючи на політичну кризу, уряд працює стабільно.

"У той час, коли деякі політичні сили роблять свої фальшиві рейтинги на фінансовій кризі, займаючись критиканством, займаючись руйнуванням, у тому числі й парламенту, уряд і надалі буде працювати чітко й стабільно", - сказала Тимошенко.

Прем’єр також повідомила, що наразі Фонд держмайна готує проведення  аукціонів з приватизації тих стратегічних об’єктів, які "не виставлялися на приватизацію через штучні політичні обставини".

"Всі чекали, що уряд довго не встоїть і можна прийти, забрати ці стратегічні об’єкти, як завжди, за безцінь, без будь-яких інвестиційних зобов’язань і без будь-яких зобов’язань перед трудовими колективами”, - сказала Тимошенко.

Крім того, Тимошенко закликала прискорити реалізацію інвестиційних проектів в 2009 році.

"Я хочу вас усіх зараз закликати до того, що в 2009 році ми не зможемо працювати тими темпами, якими ми працювали всі 18 років. Нам потрібно швидкість перемкнути і вдесятеро прискорити рух інтелекту, рух оргсистеми, бюрократичної системи", - сказала вона, повідомляє Ліга.net.

"Якщо ми залишимо ті ж темпи, знаєте, як у киселі, які в нас були до сьогоднішнього дня, ми просто не піднімемо такі масштаби", - додала вона.

У зв'язку з цим Тимошенко доручила Мінпаливенерго переглянути строки реалізації проекту 220 кілометрів лінії потужності в 750 кіловольт на Запорізькій АЕС.

При цьому вона попросила прискорити проектні роботи й пообіцяла підключитися на дипломатичному рівні, якщо буде потреба переговорів з ЄБРР щодо виділення в 2009 році з необхідних $1 млрд. 100 млн. першого траншу в $10 млн.

Тимошенко підкреслила, що реалізація проекту може суттєво розширити внутрішній ринок української металургії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування