Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ розкрила розкрадання посадовцями у Мінпраці

Вівторок, 25 листопада 2008, 14:52

СБУ встановила факт розкрадання бюджетних коштів у ході закупівлі інвалідних візків посадовими особами Міністерства праці і соціальної політики України.

"Посадовці, без вивчення ринкових пропозицій, уклали угоди з комерційною структурою про закупівлю візків за ціною, яка значно перевищує реальну (по деяких моделях перевищення складає більш ніж у 3 рази)", - йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

24 листопада цього року Слідче управління СБУ порушило кримінальну справу за фактом розкрадання бюджетних коштів, за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Карного кодексу.

СБУ задокументовано також факт розтрати державних коштів на суму понад 34 мільйони гривень шляхом зловживання службовим становищем окремими керівниками Львівського казенного експериментального підприємства засобів пересування та протезування.

"Встановлено, що на закупівлю імпортного обладнання для удосконалення виробництва інвалідних візків посадовці витратили з держбюджету 43 мільйони гривень, хоча реальна ринкова вартість цього устаткування складає тільки 8 мільйонів 790 тисяч гривень", - сказано в повідомленні.

Факт розтрати держкоштів підтверджено аудиторською перевіркою. 22 листопада Слідчим відділом УСБУ у Львівській області порушено кримінальну справу за ч. 5 ст. 191 КК.

За даними СБУ, на програми із забезпечення інвалідів технічними засобами реабілітації та налагодження їхнього вітчизняного виробництва виділено понад 750 мільйонів гривень. На закупівлю інвалідних візків із держбюджету цього року виділено понад 60 мільйонів гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування