"Людина Балоги" не знає, за що Ющенко його звільнив

Середа, 26 листопада 2008, 09:49

Микола Галамба, звільнений президентом із посади заступника голови СБУ - начальника департаменту контррозвідки, не знає про причини такого рішення президента.

"Ні, не знаю", - сказав він газеті "Комерсант-Україна" на запитання, чи знає він, чим продиктоване рішення президента про його звільнення.

На запитання, чи подавав він президенту рапорт про відставку, Галамба відповів: "Ні, не подавав".

Він також не зміг сказати, чим він тепер планує зайнятися: "Не скажу, не в курсі".

Як зазначає газета, його відповіді були вкрай лаконічними, але з голосу було чути, що він засмучений.

У прес-службі СБУ, коментуючи звільнення Галамби з посади заступника голови Служби, заявили: "Це планова ротація. Микола Галамба залишиться в системі СБУ".

Однак колишнім високопоставленим співробітникам СБУ, опитаним виданням, таке формулювання видалося підозрілим.

На думку колишнього заступника голови СБУ Олександра Скіпальского, "планова ротація – це відмовка, такий термін незастосовний щодо посад рівня заступника голови служби".

Екс-начальник Головного управління розвідки Міноборони Олександр Галака зазначив: "На жаль, кадрові питання в нашій країні вирішуються келійно – без пояснень і вказівки причин. Це незаконно і викликає масу запитань".

Такої ж думки дотримується голова парламентського комітету з питань національної безпеки й оборони, у минулому міністр оборони Анатолій Гриценко.

"Сьогодні вранці Микола Галамба був у Міністерстві оборони, брав участь у роботі колегії військового відомства. Ніхто не проводив з ним відповідні бесіди і не попереджав про подання на звільнення його від посади", - сказав він.

За деякими даним, останнім часом департамент, яким керував Галамба, перевіряв інформацію заступника голови секретаріату президента Андрія Кислинського "про зраду прем'єр-міністра Юлії Тимошенко національних інтересів", пише газета. Ще одна операція, у якій бере участь департамент контррозвідки, – звільнення екіпажу судна Faina, захопленого 25 вересня сомалійськими піратами.

Прес-секретар СБУ Марина Остапенко однак "з усією відповідальністю" заявила, що відставка Галамби "ніяк не пов'язана ні з прем'єром, ні з Faina".

Опитані газетою співробітники СБУ здивувалися, що указ про відставку Галамби взагалі був оприлюднений, бо подібного роду укази повинні видаватися під грифом "секретно".

За інформацією деяких джерел, Галамба є людиною глави секретаріату президента Віктора Балоги.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...