Литвин думає, що Тимошенко і Янукович об’єднаються, щоб прибрати Ющенка

Середа, 26 листопада 2008, 10:31

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин переконаний, що БЮТ і Партія регіонів можуть об’єднатися у коаліцію лише для того, щоб вивести "з політичного рингу" президента Віктора Ющенка.

Про це Литвин заявив на прес-конференції у Чернівцях, повідомляє УНІАН.

На його думку, формально коаліція потрібна для того, щоб "освятити" кандидатуру прем’єр-міністра.

"Як тільки це буде зроблено, то коаліція, за великим рахунком, вже буде не потрібна – все залежатиме від того, наскільки працездатним буде парламент України", - сказав він.

Литвин не виключив можливості створення парламентської більшості на основі фракцій БЮТ і Партії регіонів.

"Я не виключаю такої можливості. Така коаліція буде скерована проти чинного президента і спрямована на те, щоб третього гравця вивести з політичного рингу, намагаючись на двох поділити країну", - сказав він.

При цьому, на думку Литвина, у такому випадку наслідки для країни будуть "дуже важкі".

"Я не виключаю того моменту, що коли дві найбільші фракції у парламенті зможуть сформувати більшість, а у них є мінімум 330 голосів, що вони внесуть радикальні зміни до Конституції щодо процедури виборів президента і його повноважень", - заявив він.

Водночас Литвин висловив переконання, що "всі біди України починаються з нехтування та ігнорування Конституції президентом, прем’єром та Верховною Радою, коли під політичний момент підганяються закони".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування