Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко написала статтю, де просуває Росію в Європу

Середа, 26 листопада 2008, 11:16

Лише забезпечивши європейське покликання Росії та України Європейський Союз зможе продовжувати свій шлях стабільності та процвітання.

Про це йдеться в статті Юлії Тимошенко журналу "The Economist", повідомляє прес-служба Кабміну.

На думку Тимошенко у 2009 році Європейський Союз повинен визнати пріоритетним завданням гарантування того, щоб поточні зміни, які відбуваються в країнах між ЄС та Росією, продовжувались "правильним, мирним і, найважливіше, взаємовигідним шляхом".

Прем’єр сподівається, що Європа почне вирішувати стратегічне завдання щодо вакууму безпеки, який виник в країнах, що знаходяться між Європейським Союзом та Росією.

"У 2009 Європа почне визнавати, що лише забезпечивши європейське покликання Росії та України Європейський Союз зможе продовжувати свій шлях стабільності та процвітання", - наголошує вона.

Прем‘єр порівнює сьогоднішні відносини між Україною та Росією з відносинами між Німеччиною та Францією у післявоєнний період та називає їх моделлю для побудови відносин між нашими сусідніми країнами.

"Успіх франко-німецького примирення за останні півстоліття є моделлю, яка дає надію. Мета – чітко зрозуміла: Росія та Україна на шляху до перетворення на двох заможних та дружніх сусідів, на зразок сьогоднішніх Франції та Німеччини", - пише Тимошенко.

"Щоб забезпечити такий результат, існує нагальна потреба запровадити механізми, здатні сприяти реформам та оновленню обох країн не створюючи напруження", - зазначила прем’єр.

Тимошенко також наголошує, що переміщення російсько-українських відносин у ширший європейський контекст зробить їх більш стабільними.

"Під час Помаранчевої революції Україна зробила вибір, не між Росією та Заходом, а між демократією та авторитаризмом. Відносинам між Україною, Росією та ЄС не можна дозволяти дрейфувати. Лише завдяки встановленню міцних інституційних зв’язків по всьому регіону домінуватимуть спільні політичні та економічні проекти, а не страх небезпеки", - пише Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування