Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газпром через 15 днів назве нову ціну на газ

Середа, 26 листопада 2008, 14:32

ВАТ "Газпром" (РФ) планує завершити переговори з країнами Центральної Азії щодо ціни на природний газ через 10-15 днів.

Про це повідомив начальник управління по роботі з країнами ближнього зарубіжжя "Газпрому", генеральний директор ТОВ "Газпром збут Україна" (Київ) Анатолій Подмишальський.

"Думаю, у найближчі 10-15 днів переговори будуть завершені", - сказав він журналістам в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Газпром" через RosUkrEnergo AG (Швейцарія) перепродує центральноазіатський природний газ Україні.

RosUkrEnergo у 2006 році поставляло в Україну природний газ по $95 за 1 тис. куб. м, у 2007-му - по $130 за 1 тис. куб. м. З 1 січня 2008 року ціна зросла до $179,5 за 1 тис. куб. м.

Меморандум про співробітництво в газовій сфері від 2 жовтня 2008 року, підписаний главами урядів Росії й України передбачає можливість переходу на прямі довгострокові відносини між "Газпромом" і "Нафтогазом України" з 1 січня 2009 року.

При цьому "Газпром" зберігає можливість продавати прямо кінцевим споживачам України 7,5 млрд куб. м газу на рік. Документом також підтверджено намір поетапного переходу на ринкові, економічно обґрунтовані і взаємопогоджувані ціни на газ для України, а також тарифи на транзит газу її територією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування