Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко обіцяє дослухатися до Ющенка

Середа, 26 листопада 2008, 15:01

Уряд готовий до наступної середи врахувати побажання президента до макроекономічних показників на 2009 рік.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на брифінгу в середу.

"Було домовлено, що буде створено спеціальну робочу групу, яка разом, щоб не було політичних провокацій, до наступного засідання уряду відпрацює всі питання з макроекономічних показників", - зауважила прем'єр.

"На жаль, сьогодні крім критиканства ніякої позитивної роботи щодо секретаріату президента ми не відчуваємо", - додала вона.

Однак Тимошенко наголосила, що уряд "готовий працювати компромісно, єдиною командою і готовий до наступної середи врахувати всі питання, які президент хотів би бачити в макроекономічних показниках".

Прем'єр повідомила, що на засіданні уряду в середу було прийнято концепцію підходу до скорочення в 2009 році адміністративних видатків та інших видатків, що не стосуються розвитку та соціальних стандартів.

Крім того, Тимошенко нагадала, що "уряд продовжує невідкладні заходи, що стосуються боротьби зі світовою фінансовою кризою на території України".

Прем'єр повідомила, що на засіданні уряду було узгоджено спеціальний законопроект, "який повністю об'єднує всі питання бізнесу щодо дерегуляції інвестиційного клімату в Україні – зняття зайвих ліцензій, дозволів, обмежень та підписів".

За словами Тимошенко, цей законопроект відпрацьовувався разом з радою інвесторів та підприємцями і наступного тижня буде переданий до Верховної Ради як один із першочергових антикризових законопроектів.

Також Кабінет міністрів для підтримки галузей, що потребують допомоги, "суттєво посилив статутні капітали двох державних банків "Ощадбанку" та "Укрексімбанку", щоб вони могли кредитувати такі галузі".

"Ми продовжуємо займатися інфраструктурними проектами і будемо кожен день розглядати ті чи інші галузі, які можуть дати Україні серйозні обсяги будівельних робіт, ринки збуту для будівельних матеріалів та металопродукції", - додала прем'єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування