У НАТО радять українській владі йти в народ

Четвер, 27 листопада 2008, 07:18

Директор офісу зв’язку НАТО в Україні Джеймс Грін пропонує Україні 2009 року сконцентруватися на регіональних питаннях безпеки.

Про це він сказав, виступаючи на міжнародному форумі в Києві, передає "Німецька хвиля".

За словами Гріна, щоб суспільство дійсно усвідомило сучасні безпекові виклики, які стоять перед країною, треба йти до людей і відповідати на всі їхні запитання.

Він переконаний, що здебільшого населення на місцях не цікавлять питання геополітики чи кіберзлочинності. Люди прислуховуватимуться до влади, якщо їм доступно і зрозуміло розкажуть про те, як протистояти пожежам чи повеням, вважає представник НАТО. І це, на його думку, буде дієвішим за політичні заклики.

"Держава працює для громадян, а не навпаки. Все, що робить уряд у питаннях безпеки, треба робити з розумінням, що це потрібно суспільству. І для цього необхідний безпосередній діалог", - сказав Грін.

Він впевнений, що до спілкування з людьми на безпекові теми варто залучити громадські організації, які опікуються питаннями НАТО, безпеки чи армії.

А представниця Міністерства оборони Польщі Єва Вєчорек каже, що усвідомлювати виклики та загрози, які стоять чи можуть виникнути перед країною, варто ще з дитинства.

Тому вона радить Україні проводити шкільні конкурси з армійської тематики, студентські спортивні ігри чи історичні бойові реконструкції – як це робиться в Польщі, яка 9 років тому вступила до НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...