Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Нафтогазу" є шанс на порятунок від МФВ, але вже наступного року?

Четвер, 27 листопада 2008, 08:01

У НАК "Нафтогаз Україна" є шанс отримати кредит від Нацбанку з чергового траншу МВФ, який може бути використаний для погашення боргів за поставлений газ перед "РосУкрЕнерго".

Як сказав "Ведомостям" представник МВФ, Фонд виділяв Україні гроші для боротьби з кризою, він не стежить, як вони витрачаються, хоча раз на квартал перевірятиме, наскільки ефективно це відбувається.

Чергове засідання ревізійної комісії МВФ відбудеться в січні, після цього буде рішення про другий транш, додав він.

Плани "Нафтогазу" представник МВФ коментувати не став, пише російська газета.

Як відомо, у середу, 26 листопада, перший заступник голови правління "Нафтогазу України" Ігор Діденко заявив, що НАК допускає спрямування другого траншу МВФ на погашення боргу за поставлений природний газ перед компанією "РосУкрЕнерго".

"Можливі переговори з МВФ про те, що черговий транш буде наданий для цього (погашення боргу)", - сказав він, зазначивши також, що переговори ведуться щодня.

Раніше керівництва "Нафтогазу" і російського "Газпрому" домовились, що "Нафтогаз" до 1 грудня цього року погасить заборгованість за газ, поставлений у вересні, і частину заборгованості за газ, поставлений у жовтні.

Після цього сторони продовжать переговори про реалізацію положень міжурядового меморандуму про співпрацю у газовій сфері від 2 жовтня.

Відповідно до меморандуму, перехід на прямі довгострокові контракти між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" можливий тільки за умови погашення українською стороною всієї наявної заборгованості.

5 листопада МВФ ухвалив рішення про виділення Україні кредиту stand by на суму близько 16,4 млрд доларів для подолання проблем в економіці. 10 листопаді фонд виділив Україні перший транш кредиту на 4,5 млрд доларів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування