Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бакай знову в розшуку

Четвер, 27 листопада 2008, 09:47

Верховний Суд поновив кримінальні справи проти екс-голови Держуправління справами Ігоря Бакая, анулювавши рішення першої та другої інстанцій.

Колегія суддів палати кримінальних справ Верховного Суду визнала незаконним закриття кримінальних справ проти нього, пише "Дело".

Тепер Бакай знову знаходиться в міжнародному розшуку і не може виїжджати за межі Росії, де зараз проживає, інакше буде затриманий Інтерполом, зазначає газета.

Крім того, автоматично поновлюється арешт його майна, рахунків у банках, цінних паперів. Такі ж санкції, відповідно до винесеної у 2005 році постанови прокуратури, поновлюються стосовно майна дружини Бакая і його тестя.

Рішення Верховного Суду було винесене в середині жовтня і днями опубліковане на сайті єдиного реєстру судових рішень. Зараз справа спрямована на новий судовий розгляд у Печерський суд Києва.

Бакай покинув Україну у розпал президентських виборів 2004 року. Він утік із країни разом з родиною відразу після своєї відставки з посади керівника ДУС. У березні 2005 року Бакай отримав російський паспорт і, за його словами, посаду в держструктурах Росії.

Одночасно в Україні проти чиновника-утікача було порушено низку кримінальних справ, його звинувачували в низці державних злочинів.

Зокрема, Бакая звинувачували у перевищенні і зловживанні службовими повноваженнями, незаконному відчуженні державного майна. Йшлося про відчуження готелів "Дніпро", "Україна", нерухомого майна Національного комплексу "Експоцентр України". Також він звинувачувався у зловживанні при використанні авіаційної техніки держпідприємства "Україна" і низці інших злочинів.

Збитки державі, що були нанесені Бакаєм на посаді керівника Держуправління справами, перевищили 350 млн. грн. За результатами перевірки Контрольно-ревізійного управління, здійсненої у 2005 році, було встановлено, що в цілому Держуправління справами і його центральний апарат незаконно витратили 828,5 млн. грн.

Однак у 2006 році Печерський суд Києва виніс постанову про припинення розслідування у відношенні Бакая. У 2007 році на його сторону встав і Апеляційний суд столиці, який припинив міжнародний розшук екс-голови ДУСі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...