Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україні і Росії радять "заморозити те, що дратує"

Четвер, 27 листопада 2008, 12:48

Україно-російські відносини необхідно негайно нормалізувати, вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Ненормально, що ці відносини перебувають у ненормальному стані. Необхідно їх негайно нормалізувати, перевести відносини між Україною і Росією в період нормалізації й реального стратегічного партнерства, нериторичного, а змістовного", - сказав він на прес-конференції в четвер.

За словами Карасьова, для цього необхідно не виписувати реєстр проблем, що існують у двосторонніх відносинах, а зробити акцент на реєстрі завдань, які стоять перед двома державами.

Політолог зазначив, що україно-російські відносини, особливо останнім часом, у багатьох сферах перебувають у кризовому стані.

Водночас він вважає, що у відносинах між двома державами на даному етапі має бути більше не геополітики, а економіки.

"Заморозити треба те, що дратує обидві сторони й актуалізувати те, що об’єднує", - додав Карасьов.

При цьому політолог підкреслив, що в умовах економічної кризи у двох держав спільні проблеми, що має об'єднати Україну і Росію.

Крім того, Карасьов підкреслив, що більшість проблем у двосторонніх відносинах можна вирішувати на рівні міждержавної комісії.

"Двері відкриті, і сьогодні м'яч на російській стороні", - зазначив він, додавши при цьому, що зараз черга російській стороні приїжджати до Києва у рамках цієї двосторонньої комісії.

Карасьов висловив також надію на те, що сьогодні є шанси на поліпшення двосторонніх україно-російських відносин.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...