Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича переживають, що в Маріїнському палаці хтось зібрався жити

Четвер, 27 листопада 2008, 13:19

Депутат від фракції Партії регіонів Дмитро Табачник має намір направити запит з приводу облаштованості житлових приміщень у Маріїнському палаці після його реконструкції.

Про це Табачник заявив на прес-конференції в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Табачник повідомив, що на наступному тижні свою роботу починає парламент, і буде поданий депутатський запит у відношенні проведення реконструкції в Маріїнському палаці.

"У мене є інформація, але вона носить неофіційний закритий характер, що величезна кількість спалень, кухонь і так далі перебудовуються для проживання в Маріїнському палаці", - зазначив Табачник.

"Напевно, потрібно офіційно одержати інформацію, чи є це правдою, чи ні, хто затвердив цей план перебудови, і в чиєму збудженому мозку могла виникнути ідея зруйнувати пам'ятник архітектури барокко й улаштувати там якесь житло", - пояснив він.

"Усе це робиться під покривом таємниці, і Маріїнський палац на сьогоднішній день переобладнується під житлові приміщення з десятком нових туалетних і ванних кімнат, зі спальнями і з добудуванням флігеля з бетону з грубим порушенням охоронної зони Маріїнського палацу. Тобто, по суті, знищується", - підкреслив Табачник.

Депутат нагадав, що Маріїнський палац є пам'ятником 18 століття. Це, за його словами, "практично єдиний, пам'ятник палацевого мистецтва, що зберігся в Україні".

Крім того, Табачник назвав знос пам'ятників у Києві "дикістю, що ілюструє моральний рівень ющенківського режиму".

Він додав, що в жодній європейській країні "пам'ятники не піддаються остракізму".

За його словами, в Україні реалізовується "кілька дивних і страшних проектів". Першим проектом, заявив він, є пам'ятник жертвам голодомору, що будується без проектної вартості і кошторису.

"На сьогоднішній день його офіційна ціна 750 млн. грн. Виступає фахівець і говорить, що він (пам'ятник) буде коштувати більше 1 млрд. грн.", - сказав Табачник, додавши, що "за останні 30 років це найдорожчий проект на планеті, побудований за державні гроші.

Крім того, продовжив політик, без затвердження проекту і без рішення Міністерства культури президент будує "якийсь музей на вулиці Січневого Повстання".

"У музеї немає концепції, у музеї немає колекції, у музеї немає затвердженого Міністерством культури експозиційного плану... очевидно, президентські сатрапи не розуміють, що музей - це не будинок, музей - це колекція", - сказав він.

Маріїнський палац побудований у 1750 - 1755 р. за проектом Бартоломео Растреллі. Спорудженням палацу керував видатний російський зодчий Іван Мічурін. Зараз поруч з палацом знаходиться будівля Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...