У тирі вважають, що Шуба постраждав від "принципу мишоловки"

Четвер, 27 листопада 2008, 13:55

У Закритому акціонерному товаристві ССК "Беркут", якому належить тир, де загинув прокурор Дніпропетровської області Володимира Шуба, упевнені, що ця загибель була нещасним випадком.

"Їжаку зрозуміло – нещасний випадок. Трагічний, безглуздий, але... А все через незнання матчастини, як в армії кажуть", - сказав "Сегодня" голова правління ЗАТ Володимир Васильєв, показуючи опечатані досі двері тиру.

Він також не підтримує чутки про підміну карабіна і навмисне убивство Шуби.

"У Шуби ців’є у руці залишилося, певно, погано було закріплене, і зібрали його неправильно. Ну, слідство розбереться. А що в Шубу стріляв кіллер – маячня. Подивіться, як увійшла і звідки вийшла куля. Вона ж потім пошкодила пластик стелі, зрикошетила і впилася в бетонне перекриття битовки, яка до стінки тиру прилягає", - зазначив Васильєв.

"Говорять, Шуба послизнувся, але і це не так – підлога, викладена кахельною плиткою, була сухою, туди волога не проникає, і десять років ніхто не оступався, а тут раптом – чого б то? І підвалу нема", - додав співрозмовник видання.

Близький товариш Шуби, відомий в області лікар, який 15 жовтня і приїхав із прокурором у тир, від інтерв'ю відмовився, заявивши: усе, що міг, він уже повідав слідству.

А охоронець тиру Анатолій Альошин також упевнений, що "це був безглуздий нещасний випадок".

"Усередині приміщення було три особи, і кулю міг отримати кожен із нас... Коли я стояв у дверях, і побачив, що Шуба зробив крок назад, і почав ніби втрачати рівновагу, нахилятися – не зрозумієш, ніби підвернулася нога, і він став на спину падати. Його ніби повело, і гвинтівка стала випадати в нього з рук. Я ще встиг крикнути: "Обережно, хлопці, що ви робите?!" І в цей момент пролунав постріл", - згадує він.

"А потім дізнався, що карабін був зі шнелером. Ну, тоді особисто мені і стало все зрозуміло... Шнелер діє за принципом мишоловки: його задача – щоб зусилля при спуску було мінімальним. Як людині, знайомій зі зброєю, мені довелося чути вислови: мовляв, ці шнелери вже не одного чоловіка на той світ відправили й у дерев'яний ящик упакували. Хороша штука, для точної стрільби годиться, але дуже вже небезпечна в руках людини не підготовленої", - каже охоронець тиру.

За словами Альошина, він "одразу і не зрозумів, що це була смерть Шуби": "Коли це все сталося, гвинтівка йойкнула. У яку сторону був спрямований ствол, до ладу навіть не зрозумів. Мені одразу здалося, що куля прямо в стелю пішла, а йому просто погано стало, і він головою вдарився. Я побіг "швидку" викликати. Повертаюся – лікар йому масаж серця робить, стоячи на коліні. І повторює в розпачі: "Шеф помер, шеф помер..."

Охоронець підкреслив: "Те, що Шубу нібито сюди вже мертвим привезли, – нісенітниця". І зазначив: "І Шуба, і товариш його були тверезими. Лікар – він же ще й за кермом був".

Із дня загибелі Шуби минуло сорок днів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...