У Луценка кажуть, що Мукачівський замок родичам Балоги дали незаконно

Четвер, 27 листопада 2008, 13:56

Рішення про передачу в оренду Мукачівського замку "Паланок" є нелегітимним, а тому зібрані матеріали направлено до прокуратури Закарпатської області для їх вивчення та відповідного реагування.

Таку відповідь від МВС отримав віце-спікер Микола Томенко на своє звернення щодо перевірки законності передачі замку "Паланок", повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Томенко.

Так 9 жовтня 2008 року на позачерговій сесії Мукачівської міськради додатковим питанням порядку денного було розглянуто питання надання ТОВ "Високий замок" в довгострокову оренду приміщення замку загальною площею 2300 кв. м на період з 2010 до 2056 року.

За інформацією МВС, під час розгляду цього питання на сесії міськради у голосуванні брав участь громадянин І.Кушнір., легітимність якого не було визнано сесією на час голосування.

У зв’язку з тим, що в зазначеному голосуванні із 43 депутатів не брали участі 22, то голос громадянина І.Кушніра при голосуванні щодо надання в оренду приміщень замку "Паланок" був вирішальним, йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, депутат Геннадій Москаль стверджує, що замок (пам`ятка архітектури ХІV-ХVІІІ ст.) на 46 років (з 1 січня 2010 до 1 січня 2056 року) орендувало товариство з обмеженою відповідальністю "Високий замок", засновниками якого є, зокрема, Оксана Балога - дружина Віктора Балоги.

Також засновником товариства є Марина Петьовка - дружина Василя Петьовки, екс-мера Мукачевого, двоюрідного брата Балоги.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування