Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-міністр упевнений, що ПДЧ для НАТО не потрібно

Четвер, 27 листопада 2008, 16:38

Екс-міністр іноземних справ Геннадій Удовенко вважає, що Україну зможуть прийняти в НАТО і без Плану дій щодо членства.

"Для України одержати або не одержати ПДЧ має чисто політичне значення... ми без ПДЧ зможемо в майбутньому наполягати на членстві в НАТО", - сказав Удовенко в інтерв'ю журналістам у четвер у Києві.

Тому, за словами Удовенка, для України не має великого значення, чи нададуть на грудневій зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів альянсу ПДЧ Україні, чи ні.

Удовенко зазначив, що на грудневій зустрічі міністрів закордонних справ буде розглядатися виконання плану дій між Україною і НАТО цього року.

За словами Удовенка, цей план виконується на 95%. Він також додав, що гальмує євроатлантичну інтеграцію України позиція Росії.

Також Удовенко вважає, що у випадку можливої зміні влади в державі основні постулати зовнішньої політики не зміняться, хоча такий ризик існує.

"Безумовно, є ризик: або (Україна буде) у ЄС, або в ЄЕП, куди Україна вступить, або в НАТО, або в Ташкентський договір", - сказав Удовенко.

При цьому екс-міністр зазначив, що "навіть при радикальній зміні виконавчої влади в держави, все-таки в нас є визначені політичні постулати, які вже закріплені, і від них відмовитися вже не можна".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування