Люди Ющенка і Тимошенко не поділили гроші на СНД

Четвер, 27 листопада 2008, 21:11

Віце-прем'єр Григорій Немиря здивований заявою міністра закордонних справ Володимира Огризка, який виступив за скорочення розмірів часткових внесків України до єдиного бюджету органів СНД.

Про це він заявив у четвер ввечері під час ефіру на "5 каналі".

"Україна як країна взяла на себе зобов’язання зробити внески, які будуть визначені в бюджеті України. Бюджет України на 2008 рік є законом. Його треба виконувати", - зазначив Немиря.

Віце-прем'єр вважає, що "питання, яке склалося на момент проведення самміту в Кишиневі полягає в тому, що Україна єдина країна, що брала участь в саміті, не сплатила те що мала сплатити, а сплатила лише частково".

"Давайте задамо питання, які наслідки такого кроку? Це імідж країни, що не виконує взяті на себе зобов’язання, або країни боржника", - сказав Немиря.

"Треба деперсоніфікувати ситуацію. Менше займатися мегафонною дипломатією, а займатися справжньою дипломатією", - наголосив він.

Немиря також додав, що "це не є прерогатива будь якого міністра, в тому числі міністра закордонних справ порушувати бюджетну дисципліну".

Як відомо, у середу Огризко виступив за скорочення розмірів часткових внесків України до єдиного бюджету органів СНД, фінансованих за рахунок бюджетних коштів держав - учасників Співдружності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування