Вступ Росії до СОТ не полегшить газове питання?

П'ятниця, 28 листопада 2008, 09:03

Вступ Росії до Світової організації торгівлі не полегшить щорічні україно-російські переговори по газу.

Таку думку висловив заступник міністра економіки України Валерій П’ятницький в інтерв’ю "Німецькій хвилі".

П’ятницький спростував інформацію про те, що Україна відмовилася від двосторонніх переговорів зі вступу Росії до СОТ.

Навпаки, каже він, Україна активно веде діалог з росіянами про уніфікацію санітарних та фітосанітарних норм, технічне регулювання, захист інтелектуальної власності.

У цих переговорах Україна не здає свої інтереси, однак і не збирається шантажувати Росію вступом до Світової організації торгівлі, зауважив П’ятницький.

"На шантажі відносини не будують. Краще погані правила, ніж їх відсутність. Ми зацікавлені, аби Росія стала членом СОТ і повністю виконувала всі правила організації. Ми їх виконуємо", - наголосив заступник міністра економіки.

П’ятницький припускає, що переговори про приєднання Росії до СОТ закінчаться не раніше 2010 року. Після цього Україні буде легше торгувати з північним сусідом.

Однак і тоді – попри те, що газ теж товар – купувати українцям у росіян блакитне паливо буде не надто легко, каже представник Мінекономіки.

Попри "заполітизованість" газового питання, на подальші двосторонні відносини у газовій сфері впливатиме й те, що Росія не є членом Європейської енергетичної хартії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...