Ющенко вимагає від Тимошенко пришвидшити газові переговори

П'ятниця, 28 листопада 2008, 13:22

Президент Віктор Ющенко вказує на необхідність прискорення переговорного процесу з російською стороною щодо постачання газу з метою укладення до 1 січня 2009 року договорів про співпрацю в газовій сфері.

Про це заявив уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, повідомляє прес-служба президента.

Він також підкреслив, що Ющенко наполягає, щоб уряд у найкоротші терміни вжив додаткових заходів для повного розрахунку й остаточного вирішення усіх проблемних питань у газовій сфері.

"Президент наполягає, щоб уряд активізував свою роботу та віднайшов усі наявні у нього можливості і механізми для невідкладного врегулювання ситуації", - сказав Соколовський.

При цьому він підкреслив, що Україна спроможна виконати свої зобов'язання щодо постачання газу як на внутрішньому, так і зовнішньому ринках за будь-якого розвитку подій у газовій сфері.

Соколовський також сказав, що президент "особисто докладає зусиль для врегулювання проблем, що виникли у зв'язку із заборгованістю української сторони перед російським постачальником природного газу у 2008 році".

"Віктор Ющенко проводить активні консультації з українськими та іноземними партнерами з метою врегулювання усіх питань газопостачання, передусім, боргових", - сказав він.

Соколовський також зазначив, що президент у цілому позитивно оцінює останні дії, які вживає керівництво НАК "Нафтогаз України" для вирішення проблемних питань у межах своєї компетенції.

Уповноважений президента також додав, що погашення "Нафтогазом України" боргів ускладнилося у зв'язку із зміною курсу національної валюти.

"Через те, що Кабінет Міністрів протягом весни - літа цього року не вжив належних заходів для фінансового оздоровлення НАК "Нафтогаз України", на сьогодні ця державна компанія, а відтак - бюджет держави зазнає значних фінансових втрат, зокрема, через зміну курсу національної валюти", - сказав Соколовський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування