Кучма "патріотично" заявив, що без Росії ми нуль

П'ятниця, 28 листопада 2008, 13:46

Екс-президент України Леонід Кучма вважає, що Україна повинна орієнтуватися в своїй економіці на Росію, а не Європу.

Про це він заявив в рамках засідання "українського форуму" у п’ятницю.

"Я ставлю запитання – зона вільної торгівлі з ЄС, чим ми там будемо вільно торгувати? Чим?! Ми в ЄС продаємо тільки чушки", - обурився Кучма.

"Що ми можемо вийти на ринок ЄС з високо технологічною продукцією? Так у нас її немає. Що ми могли б змагатися в області авіації або космічних послуг? Сільське господарство – так нас туди не пускають і не швидко пустять. А Росія торік обнулила наші постачання по м'ясу, молоку, і ми відразу відчули", - зауважив він.

"Без Росії ми нуль", - заявив Кучма.

"Росія, дійсно, неосяжний ринок. Чому Європа сьогодні обіймається з Росією, увесь світ – ми бачимо поїздку Медведєва – а ми кричимо, що нам туди не можна, на нас будуть погано дивитися в Брюсселі. А якщо на нас люди в Києві будуть погано дивитися, що доведемо країну до колапсу?", - запитав екс-президент.

При цьому Кучма поскаржився, що Росія інвестує по усьому світ, але тільки не в Україну. На що Олександр Чалий відповів йому, що Росія інвестує через Кіпр і інші офшори.

Чалий також нагадав Кучмі, що Росія купує наші машини, що виробляються на європейській електроніці, і без цього наш продукт не будуть купувати.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...