Світовий банк пообіцяв українській владі грошей і попросив не базікати

П'ятниця, 28 листопада 2008, 16:33

Віце-президент Світового банку з Європи і Центральної Азії Шигео Кацу радить владі України не обговорювати привселюдно валютно-курсову політику.

Про це він сказав журналістам на брифінгу, повідомляє Ліга.net.

"Якби я був главою Національного банку Стельмахом, або віце-прем'єр-міністром Немирею, або пані прем'єр-міністром, чого б я точно не робив - я б привселюдно не обговорював питання валютно-обмінного курсу", - сказав Кацу.

Він відзначив, що це надзвичайно делікатне питання, яке тим більше не варто коментувати представникові іншої країни.

"Можу тільки сказати, що дуже важливо, щоб була послідовна політика щодо курсу, яка б відкрито озвучувалася для ринку", - додав він.

Кацу також повідомив, що рада директорів Світового банку може ухвалити рішення про надання Україні третьої позики на політику розвитку в розмірі $500 млн. до католицького Різдва.

Кацу уточнив, що займ буде наданий на стандартних умовах Світового банку Libor плюс два базових пункти терміном на 30 років.

Він також відзначив, що українська влада стала уживати заходів по подоланню кризи ще на його ранній стадії, і свідчення тому – угода з МВФ про надання кредиту.

У той же час, за його словами, надання позики - це тільки перший крок на шляху структурних реформ.

26 листопада прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на засіданні українського уряду повідомила, що Світовий банк надав Україні кредит на суму 3 млрд. гривень терміном на 30 років під 5% річних.

За її словами, ці гроші призначені на погашення дефіциту держбюджету.

Раніше Світовий банк заявляв про готовність виділити протягом найближчих трьох років $130 млрд. на проекти по наданню допомоги країнам, що розвиваються, постраждалим від фінансової, продовольчої й енергетичної криз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування