Литвин не хоче забирати президента у народа

П'ятниця, 28 листопада 2008, 20:54

Лідер блоку Володимир Литвин виступає проти зміни способу виборів президента.

"Я переконаний, що не можна забрати в народа право обирати президента", - сказав Литвин в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", говорячи про перспективи змін до Конституції для обрання президента в парламенті.

За його словами, такі зміни в Конституцію можуть бути остаточно прийняті в лютому 2009 року, на черговій сесії парламенту.

Литвин сказав, що це можливо, якщо допустити об'єднання БЮТ і Партії регіонів, яке буде нараховувати 330-340 голосів, а Конституційний суд оперативно дасть висновок на відповідну зміну Конституції.

В такому випадку необхідно буде проводити дострокові парламентські вибори, вважає депутат.

"Суспільство повинне буде усвідомити, що новий склад Верховної Ради буде наділений додатковою і дуже важливою функцією - правом обирати главу держави. При цьому потрібно розуміти, що повноваження такого президента будуть істотно обмежені", - підкреслив Литвин.

В той же час, політик впевнений, що на виборах ініціатори таких змін не зможуть здобути перемогу.

Він переконаний, що політики, які "спробують підбудувати під себе всю країну" в умовах економічної кризи, що розвивається, будуть негативно оцінені суспільством.

На думку Литвина, створення коаліції БЮТ і Партії регіонів - "один із трьох варіантів можливої конфігурації для коаліції у парламенті".

"Я не бачу в цьому якоїсь трагедії. Все залежить від того, для чого така коаліція буде проголошена", - сказав він.

Литвин не виключає, що робота парламенту на наступному тижні може бути перервана для проведення консультацій політичних сил.

"Я оптиміст і сподіваюся, що засідання будуть відновлені. Якщо знову не буде оголошено про необхідність проведення чергових консультацій", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування