Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич відгризе собі руку, щоб не голосувати за Ющенка

Субота, 29 листопада 2008, 07:39

Вибори президента України повинні бути всенародними, оскільки Верховна Рада, обрана за пропорційним принципом, продемонструвала власну недієздатність.

У цьому переконана більшість опитаних "Дзеркалом тижня" депутатів ВР від Партії регіонів.

На користь всенародного обрання президента висловилися, зокрема, заступники голови фракції Ганна Герман і Сергій Льовочкін, а також члени фракції Микола Азаров, В’ячеслав Богуслав, Василь Кисельов, Олена Лукаш, Володимир Рибак, Ярослав Сухий і Тарас Чорновіл.

"Я вважаю, що президента повинен обирати весь український народ. Такий президент матиме більшу відповідальність перед кожним із нас", — наголосила Герман, додавши: "Я не знаю, чи нинішній склад Верховної Ради взагалі здатний приймати будь-які рішення, в тому числі й це".

Не менш критично відгукнувся про діяльність теперішнього складу парламенту і Чорновіл, висловивши переконання, що рішення про вибори президента у парламенті стало б найгіршим варіантом політичного вибору.

Не змогли визначитись або визнали питання про обрання президента у стінах парламенту передчасним заступники голови фракції ПР Олександр Єфремов та Олександр Лавринович, а також члени фракції Юрій Бойко, Олена Бондаренко, Анатолій Толстоухов та Нестор Шуфрич.

Водночас жоден із опитаних народних депутатів від Партії регіонів не висловив підтримки кандидатурі Віктора Ющенка у разі його обрання на посаду президента у стінах парламенту.

"Голосувати за Ющенка? Я не те що собі руку відріжу, я її відгризу! Мого пальця на кнопці при голосуванні за Ющенка не буде ніколи!", — зазначив Нестор Шуфрич. Водночас, Ганна Герман та Сергій Льовочкін заявили, що у разі подібного голосування вони керуватимуться рішенням фракції, яким би воно не було.

Аналогічні запитання видання адресувало голові фракції Партії регіонів Віктору Януковичу, його заступнику Борису Колесникову та члену фракції Рінату Ахметову, але відповідей вони так і не надали.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування