Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацбанк уже не чекає від Тимошенко нічого хорошого

Субота, 29 листопада 2008, 08:00

Уряд сконцентрувався на популістських діях, і Нацбанк вже не чекає з його боку підтримки в питанні протидії кризовим явищам.

Про це заявив перший заступник глави НБУ Анатолій Шаповалов в ефірі телеканалу "Інтер" у п'ятницю ввечері, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми вже нічого не чекаємо від уряду, тому що крім популізму нічого не немає", - сказав він.

За його словами, часті зміни урядів останніми роками стимулювали лише зростання споживання без належної підтримки економічної динаміки.

Крім того, перший заступник глави НБУ відзначив недостатню участь парламенту у вирішенні насущних економічних задач.

В цілому, на його думку, надмірний тиск на Нацбанк ускладнює вирішення непростих задач у фінансовій сфері. "Кожному треба займатися своєю справою: законодавці нехай приймають закони, Нацбанк займатиметься гривнею, а уряд нехай займається бюджетом", - сказав він.

Шаповалов також повідомив, що населення України в листопаді купило іноземну валюту на $2 млрд більше, ніж продало, тоді як в жовтні - на $938,2 млн. При цьому він нагадав, що за січень-вересень населення купило лише на $2,7 млрд більше, ніж продало.

За його словами, пропозиція іноземної валюти на внутрішньому ринку Україні в листопаді скоротилося на 43%, тоді як попит зріс на 10%.

При цьому він відзначив, що валютні резерви Нацбанку на сьогоднішній день складають $32,7 млрд.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування