Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Симоненка поскаржилися Наливайченку і Медведьку

Субота, 29 листопада 2008, 08:22

Народний депутат Борис Тарасюк направив депутатське звернення до в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка та генпрокурора Олександра Медведька з проханням перевірити факти, оприлюднені ЗМІ, на предмет надання Компартією допомоги представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Народного Руху України, головою якого є Тарасюк.

У депутатському зверненні зазначається, що ряд засобів масової інформації оприлюднили заяви голови Компартії Російської Федерації Геннадія Зюганова щодо "тісної співпраці" КПРФ з КПУ в організації антинатовських акцій в Україні.

Зокрема, Зюганов заявив, що російські і українські комуністи провели ряд акцій зі зриву спільних навчань українських військових із військовослужбовцями країн НАТО і при цьому регулярно "підтримують", "консультують" один одного, надають "необхідну допомогу".

"Зюганов відверто заявляє про здійснення провокацій на території України з метою перешкоджання реалізації законодавчо визначеного зовнішньополітичного курсу України на членство в НАТО, що є яскравим свідченням брутального втручання представників державної влади Росії у внутрішні справи України за активного сприяння представників КПУ", - зауважив Тарасюк.

Він підкреслив, що подібні заяви підтверджують "неукраїнський слід" усіх провокацій, які відбуваються на Кримському півострові, і з огляду на це, є підстави вбачати в діях представників КПУ ознаки складу злочину, передбаченого статтею 111 Кримінального кодексу України – державної зради.

Також Тарасюк зауважив, що заяви Зюганова про "необхідну допомогу", яка надається з боку КПРФ для КПУ можуть свідчити про фінансування діяльності КПУ з-за кордону, що заборонено українським законодавством.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування