Для української мови просять спеціальний орган

Субота, 29 листопада 2008, 09:48

В Україні на сьогодні немає державного органу, який займався б українською мовою, тому міністерство культури і туризму ініціює питання про створення відповідної державної служби.

Про це заявив міністр культури Василь Вовкун у п’ятницю ввечері на прес-конференції у Севастополі, передає УНІАН.

"Ми довели до президента, що ми хотіли б такий орган. Бо, власне, на міністерство культури покладено відповідальність за мову, але в ньому немає ні управління, ні департаменту, ні навіть сектору, який займався б мовною політикою. А це нонсенс. Тому що приходить той чи інший міністр чи віце-прем’єр-міністр, і якщо йому ця тема, так би мовити, не болить, вона є відсутня в міністерстві культури", - сказав Вовкун.

"За новим штатним розкладом, який мав би бути у 2009 році, у нас мало з'явитися управління. Але ми поставили перед президентом України питання створення служби. Так само, як у нас є служба по культурній спадщині, по кінематографії тощо", - пояснив він.

Як наголосив Вовкун, питання мови варто було б розглянути хоча б раз на засіданні Ради національної безпеки та оборони, "щоб мовне управління було у кожному міністерстві, яке б відповідало, допомагало".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News