Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС уже не дивується неправдивим заявам Росії

Субота, 29 листопада 2008, 12:23

МЗС України вважає, що заяви та коментарі МЗС Російської Федерації спотворюють правду.

Про це йдеться в коментарі прес-служби МЗС України у зв’язку з коментарем департаменту інформації і преси МЗС РФ від 27 листопада.

"Заяви та коментарі МЗС Російської Федерації з питань внутрішнього життя України, її національно-культурного розвитку вже не викликають здивування. Вони, як і колись, – спотворюють правду", - наголошує МЗС.

Як ідеться в коментарі, "на жаль, машина з продукування антиукраїнських заяв і коментарів продовжує працювати безперебійно. Головне, встигати змінювати тему і дату".

"Такі коментарі потребують зрозумілої і простої для сприйняття відповіді: Україна, як і будь-яка незалежна держава, самостійно формує свою внутрішню та зовнішню політику. Без директив із зовні, згідно з історичними традиціями українського народу та реаліями сьогодення", - підкреслюється в заяві.

"Україна відновлює свою історичну пам’ять, яку сталінсько-комуністичний режим намагався вбити голодомором, розстрілами інтелігенції, забороною знати правдиву історію свого народу, а за такі спроби карав багатолітніми ув’язненнями. Ми повертаємо імена українців, котрі не скорилися ні гітлерівцям, ні комунобільшовикам, а своїм життям заплатили за незалежність України. Ми не реанімуємо комуністичний режим і його сатрапів. Наш шлях – в цивілізовану Європу, де поважають минуле і сучасне кожного народу", - наголошує МЗС.

27 листопада департамент інформації й друку МЗС Росії розповсюдив коментар у зв'язку з ситуацією з пам'ятниками радянським воїнам на Західній Україні.

"В Львові, на Марсовому полі, поряд з Меморіалом радянським воїнам, загиблим в роки Великої Вітчизняної війни, завершується блюзнірське за своєю суттю створення "пантеону" нацистським прибічникам - бойовикам ОУН-УПА, винним в масових вбивствах радянських солдатів, цивільних осіб, мирних польських громадян на Волині", - йдеться в коментарі.

За твердженням російського МЗС, "будівництво "пантеону" ведеться в порушення діючого Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років". Більше того, свідомо завдаються ушкодження наявним могилам радянських солдатів".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування