"Наша Україна" взялася рятувати національну безпеку

Субота, 29 листопада 2008, 13:46

"Народний Союз Наша Україна" вважає, що національна безпека держави залишається під загрозою.

Про це йдеться в політичній резолюції, прийнятій на закритому з'їзді НСНУ в суботу.

"Надзвичайно тривожним є той факт, що національна безпека держави залишається під загрозою. Прагнення Росії контролювати пострадянський простір, відповідні заяви російських високопосадовців, інспіровані Кремлем антиукраїнські провокації, вторгнення російських військ на суверенну територію Грузії свідчать про реальність цієї загрози", - йдеться в заяві.

"Значна частина українського політикуму, включаючи більшість парламентських фракцій, не лише не сприяють, але перешкоджають становленню нашої національної ідентичності, історичної пам’яті, утвердженню української мови й культури", - наголошує НСНУ.

"Заради досягнення егоїстичних політичних цілей значна частина політичних діячів ладна пожертвувати не лише будь-якими ідеалами й принципами, але й свободою та безпекою України", - йдеться в заяві.

"Наша Україна" вважає, що "залишається єдиною впливовою парламентською й суспільною силою, що непохитно стоїть на позиціях захисту української ідентичності, свободи людини й національних інтересів України".

Для укріплення національної безпеки України, на думку НСНУ необхідно посилити обороздатність української держави, покращити фінансування армії, виділити належні кошти на озброєння війська та перехід на стандарти НАТО; посилити відповідальність за прояви сепаратизму; посилити інформаційну безпеку України; посилити економічну безпеку України, подолати залежність української економіки від російського енергетичного монополізму; посилити захист української національної та духовної ідентичності та національної пам’яті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...