Ющенко може очолити список НУ "символічно"

Субота, 29 листопада 2008, 14:48

В'ячеслав Кириленко залишиться керівником парламентської фракції "Наша Україна - Народна самооборона".

Про це журналістам у суботу сказала член фракції НУ-НС Ксенія Ляпіна, передає "Інтерфакс-Україна".

"В'ячеслав Кириленко не тільки залишиться керівником фракції, він, скоріше за все, буде першим заступником президента (по партії)", - сказала вона.

Ляпіна також заявила, що президент Віктор Ющенко може очолити список кандидатів у депутати від партії "Наша Україна" у разі проведення позачергових парламентських виборів, проте продовжуватиме виконувати повноваження глави держави.

Відповідаючи на питання про те, чи означає обрання президента лідером партії "Наша Україна" можливість проведення одночасно дострокових президентських і парламентських виборів, депутат підкреслила, що на з'їзді під час обговорення цього питання не йшлося про проведення позачергових парламентських виборів.

"Президент ще раз підкреслив, що зараз не веде про них мову. Зараз пріоритет - подолання кризи і подолання наслідків кризи", - сказала Ляпіна, додавши, що мова про позачергові вибори, можливо, йтиме пізніше, можливо в другій половині наступного року, а, можливо, раніше. "Це буде видно по тому, як все складатиметься з кризою", - додала вона.

"Але те, що президент очолить наш список, я думаю, що це абсолютно точно. Але це абсолютно не означає одночасні парламентські і президентські вибори", - сказала депутат.

"Він (Ющенко) може очолити (список), а потім залишитися президентом, але просто те, що він очолить список - це символ для наших виборців і наших прихильників", - підкреслила Ляпіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...