В Україні проходять позачергові вибори

Неділя, 30 листопада 2008, 16:21

У неділю, 30 листопада, в Україні проходять позачергові місцеві вибори у 138 населених пунктах.

За даними Комітету виборців України, попри значну затримку з фінансуванням виборів, пов’язану з бездіяльністю Верховної Ради з цього питання, більшість територіальних виборчих комісій отримали фінансування з фондів ЦВК у обсязі 50% від необхідної суми, що дозволить провести голосування та підрахунок голосів.

Водночас, наголошують у комітеті, незважаючи на те, що комісіям вдалося провести підготовку до виборів, з об’єктивних причин не було забезпечене вчасне і повне проведення низки виборчих процедур, повідомляє УНІАН.

КВУ вважає, що ці формальні порушення не вплинули на перебіг виборчої кампанії, однак не виключає, що вони можуть стати підставою для оскарження в суді результатів виборів і навіть їх скасування в деяких містах. Найбільш гарячу політичну конкуренцію КВУ прогнозує в Рівному, Кремінній, Цюрюпинську.

У великих містах КВУ прогнозує поглиблення проблем зі списками виборців.

Серед потенційних лідерів місцевих виборів, що відбудуться 30 листопада, є кандидати від "Єдиного Центру", Блоку Литвина, Партії регіонів, «Нашої України», Комуністичної партії України, вважають у КВУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування