Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українцям почали видавати вдвічі більше шенгенських віз

Неділя, 30 листопада 2008, 16:22

Україна та ЄС задоволені станом виконання угоди про реадмісію та поступовим покращенням ситуації з імплементацією угоди про спрощення оформлення віз.

Про це йшлося 28 листопада під час засідання спільних комітетів з реалізації угод між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз та угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб від 18 червня 2007 року, повідомляє прес-служба МЗС.

Делегацію України очолили голови українських частин комітетів: заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв та заступник міністра внутрішніх справ Василь Мармазов.

Зокрема, було відзначено зростання майже вдвічі кількості виданих шенгенських віз за 9 місяців реалізації угоди у порівнянні з відповідним періодом 2007 року. Крім цього, кількість відмов у видачі віз зменшилось з 12% до 7%.

Водночас, українська сторона представила свої зауваження щодо системних порушень державами-членами ЄС угоди про спрощення оформлення віз. З урахуванням цих зауважень сторони погодили Рекомендації щодо застосування візової угоди для консульських установ держав-членів ЄС.

Також українська сторона представила пропозиції щодо внесення змін та доповнень до угоди про візові спрощення з метою розширення категорій українських громадян, охоплених дією цієї угоди.

Угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз та про реадмісію осіб набули чинності 1 січня 2008 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування