Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна розбереться з Білоруссю за карамельки і не хоче російських стрілок

Неділя, 30 листопада 2008, 16:23

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила провести розслідування фактів дискримінаційних дій з боку Білорусі щодо законних прав та інтересів суб`єктів зовнішньоекономічної діяльності при реалізації української карамелевої продукції на білоруському ринку.

Про це говориться в повідомленні комісії, оприлюдненому в газеті "Урядовий кур`єр", зазначає УНІАН.

У повідомленні наголошується, що 26 листопада комісія розглянула відповідну заяву кондитерської корпорації "Roshen" і встановила, що в ній міститься достатня кількість обгрунтованих підстав для проведення розслідування з метою встановлення фактів дискримінаційних дій з боку Білорусі.

Проведення антидискримінаційного розслідування доручено департаменту інструментів торгового захисту міністерства економіки.

У серпні 2008 року Білорусь ввела антидемпінгове мито на карамель походженням з України, що ввозиться на митну територію республіки, строком на три роки. Вона встановлена на карамель, що не містить какао, у розмірі 11,76% від митної вартості; карамель, що містить какао - 23,9%.

Крім того, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі 26 листопада ухвалила рішення "Про продовження дії антидемпінгових заходів з імпорту в Україну стрілочних переведень походженням з Російської Федерації".

Комісія встановила: в період дії остаточних антидемпінгових заходів імпорт товару в Україну був нерепрезентативним; в період дії антидемпінгових заходів усунення шкоди національному товаровиробникові було лише частковим; достатні підстави того, що припинення дії антидемпінгових заходів призведе до відновлення імпорту товару до України за демпінговими цінами, що заподіюватиме шкоду національному товаровиробникові; національні інтереси потребують продовження дії антидемпінгових заходів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування