БЮТ послав бунтівників з НУ-НСу до суду

Середа, 10 грудня 2008, 12:23

Питання формування коаліції в парламенті може бути оскаржений у суді тими, хто вважає незаконним створення такої коаліції.

Про це заявив депутат фракції БЮТ Андрій Портнов журналістам у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи заяви представників НУ-НС, зокрема, про те, що заступник голови фракції Борис Тарасюк не був уповноважений фракцією підписувати заяву про створення коаліції, Портнов нагадав, що фракція НУ-НС більшістю голосів ухвалила рішення про входження до складу парламентської коаліції.

"У зв'язку з відсутністю керівника фракції один з керівників цієї фракції підписав повідомлення про створення коаліції. Далі, відповідно до регламенту, голова Верховної Ради Володимир Литвин оголосив про створення коаліції. Саме з моменту оголошення і починається діяльність коаліції", - підкреслив депутат.

"Якщо хтось вважає ці дії незаконними, протиправними або політично недоцільними, він може вжити заходів політичного або правого характеру. Якщо комусь не подобається, він може звернутися до суду і там свою правоту доводити", - сказав Портнов, додавши:

"Зараз ніким не доведена незаконність створення коаліції".

За його словами, зараз ведеться технічне доопрацювання коаліційної угоди, у якій будуть викладені основні напрямки соціально-економічної політики і діяльності нової коаліції.

Крім того, додав депутат, технічно допрацьовується і регламент діяльності коаліції, зокрема, визначається, яким чином будуть ухвалюватися рішення в коаліції, як будуть вибудовуватися стосунки в середині керівництва коаліції, а також відносини між коаліцією й урядом.

Він також підкреслив, що зміни у складі парламентських комітетів не плануються.

Водночас Портнов відмовився коментувати голосування за обрання спікера, у якому брали участь депутати фракції комуністів, зазначивши:

"Я не хочу зараз говорити про депутатів із фракції комуністів. Хочу сказати, що ви будете дивитися на результати, а результат буде тоді, коли буде винесене питання на голосування".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування