У Януковича відмежувалися і вимагають від комуністів пояснень

Середа, 10 грудня 2008, 13:42

Партія регіонів не вірить в ефективність нової коаліції та вимагає від КПУ пояснень, чому вони підтримали кандидатуру Володимира Литвина на посаду спікера.

Про це йдеться в заяві президії політради Партії регіонів, текст якої в середу наводить прес-служба.

"Так зване створення в парламенті нової коаліції – це чергова авантюра і обман людей. Ми не віримо в спроможність цієї так званої коаліції", - йдеться в заяві.

"Новостворена стара команда не зможе поліпшити ситуацію... Замість швидких та ефективних дій професійної команди Україна знову буде змушена спостерігати за скандальним спектаклем помаранчевих вождів зразка 2005 року, які готові одне одного втопити у ложці води", - наголошується в документі.

"Регіонали" мотивують це тим, що в коаліції немає необхідної кількості голосів. Також вони "не вірять" в цю коаліцію, "бо її основа – це політики, які вже двічі доводили свою неспроможність працювати разом, працювати ефективно і вирішувати нагальні питання життєдіяльності країни".

"Партія регіонів рішуче відмежовується від цієї компанії. Ми також хочемо почути чітку і ясну позицію комуністів – якою була їхня мотивація, коли вони підтримували помаранчевих? Чи вони будуть разом з помаранчевими відповідати за результат діяльності нової-старої команди?" – наголошується в заяві.

"Партія регіонів стоїть на тому, що Україна повинна позбутися популістів при владі. Повинна бути сформована команда управлінців, висококласних менеджерів, які знають і вміють діяти швидко, ефективно, які мають досвід виведення держави з кризи", наголошує президія політради.

В документі зазначається, що "розсварені політики знову хочуть керувати Україною", "коли держава ними ж доведена до катастрофічного стану".

Як відомо, у вівторок депутати обрали Литвина головою ВР. Після обрання Литвин оголосив про створення коаліції у складі фракцій НУНС, БЮТ і блоку Литвина.

Водночас представник Партії регіонів Олександр Єфремов зазначив, що у коаліції не вистачає голосів.

З фракцій, які оголосили про створення коаліції, кандидатуру Литвина підтримали загалом 214 депутатів: 154 представника БЮТ, 40 депутатів від НУНС і 20 представників Блоку Литвина. Майже половина НУНС, а саме 32 депутати не взяли участі у голосуванні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:09
Ціни на нафту зросли через збільшення економіки Китаю та напруженість на Близькому Сході
10:07
Держдеп США продовжує непокоїтись через грузинський закон "про іноагентів"
10:04
Катували в окупації електричним струмом: українець уперше подав позов до суду Аргентини
09:56
Експрем'єрка Британії хоче бачити Трампа президентом США
09:29
На протестах у Тбілісі проти закону про "іноагентів" затримали більше десятка осіб
09:20
"Нафтогаз" у першому кварталі сплатив податків на понад 18 мільярдів
09:15
Туск і прем'єрка Данії поговорили про створення "залізного купола" для Європи
09:12
"Що скажуть люди" і "треба бути як усі": 6 поширених установок родом з СРСР
09:02
Терор повинен програти скрізь: захист Штатами неба Ізраїлю викликає заздрість та іронію в Україні − WSJ
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
Усі новини...